162

Protecţia informaţiilor clasificate

Durata: 16 ore/ 2 zile

Pretul include:

Suportul de curs in format electronic, masa de pranz, coffee break, diploma interna ProManagement.

Agenda curs:

  1. Noile abordări ale protecţiei informaţiilor clasificate.

Informațiile clasificate devin un obiect al atenției sporite, atât la nivel organizațional, cât și de stat sau al alianțelor de state. Abordarea statică, pasivă, din trecut, nu mai corespunde noilor realități impuse de globalizare și manifestarea amenințărilor asimetrice. Conștientizarea acestor noi abordări poate impune o schimbare a modului în care instrumentele și procedurile de protecție a informațiilor clasificate sunt proiectate și implementate.

  1. Protecţia juridică, protecţia personalului şi protecţia fizică a informaţiilor clasificate în noul context socioeconomic.

Cele trei tipuri de protecție a informațiilor clasificate trebuie îngemănate în instrumente de lucru adptate specificului fiecărei entități care deține astfel de informații, în vederea prevenirii unor incidente grave de securitate.

  1. Infosec şi războiul cibernetic.

Dezvoltarea ultra accelerată a domeniului IT și-a pus amprenta asupra informațiilor în format electronic. Protecția acestora presupune adaptarea continuă a unor mecanisme care, subsecvent, implică costuri suplimentare. Care ar fi nivelul optimal raportului cost-beneficii în materia proecției informațiilor în format electronic pentru o organizație? Tot aici va fi analizat modul în care războiul cibernetic afectează un stat sau o organizație și măsura în care acesta vizează informațiile vehiculate în format electronic.

  1. Activism cibernetic şi criminalitate informatică.

La momentul actual, indivizii și organizațiile depind de securitatea spațiului cibernetic. Activismul cibernetic poate afecta imagiinea sau credibilitatea unei organizații, în timp ce criminalitatea informatică îi afectează patrimoniul și funcționalitatea. În acest context, devine necesar să cunoaștem care ar fi moddalitățilem optime de protecție a unor date și informații sensibile pentru organizație, în diseminarea lor pe internet.

  1. Particularităţile managementului protecţiei informaţiilor clasificate în confruntarea cu crima organizată sau organizaţiile teroriste.

Aceste două tipuri de amenințări asimetrice prezintă o predilecție deosebită în ceea ce privește accesarea unor anumite tipuri de date. Este în interesul organizației și a managementului acesteia să proiecteze și implementeze programe proprii de pevenire și contracarare a scurgerii unor astfel de informații.

  1. Contraspionajul şi protecţia informaţiilor clasificate

În această secțiune vom face o analiză a obiectivelor fundamentale ale activităților de contraspionaj și a abordărilor care există în acest domeniu, precum și a direcțiilor principale de acțiune, atât la nivel organizațional, cât și național.

  1. Managementul incidentelor de securitate.

A identifica potențialele incidente de securitate în funcție de specificul activităților organizaționale și a informațiilor deținute de aceasta înseamnă a limita cu cel puțin jumătate efectele negative ce pot apărea. Managementul incidentelor de securitate este, poate, partea cea mai concretă a managementului crizei/crizelorla nivelul organizației deținătoare de informații clasificate.

  1. Pregătirea contrainformativă a personalului implicat în lucrul cu documentele clasificate.

Această componentă constituie esența mecanismelor preventive în domeniul protecției informațiilor clasificate. Omul ste vulnerabilitatea cea mai importantă în materia informațiilor clasificate, iar educarea continuă a acestuia constituie o piatră de temelie a eficienței activității de protecție a informațiilor clasificate.

Bonus: Un voucher de 10% discount pentru al 2 lea curs achizitionat

Discount de volum:

• 7-8 participanti/ grupa - 5 % discount la pretul de lista

• 9-10 participanti/ grupa - 10 % discount la pretul de lista

• >10 participanti/ grupa - pretul se negociaza

Diploma obtinuta: Certificat Pro Management

RECOMANDARI DIN PARTEA CLIENTILOR

Microsoft-recomandation
Rec-fundatie-excel
Rec-fundatie
Recomandare-Microsoft
rec-bcr
rec-informatica-feroviara
rec-kaufland
rec-ministerul-justitiei
recomandare-acvatot
recomandare-bcr
recomandare-brd
recomandare-cez
recomandare-ejot
recomandare-hydroelectrica
recomandare-infineon
recomandare-ing
recomandare-radix
recomandare-timex
recomandare-umf
recomandare-voluntari

Aplica pentru acest curs

Contact cursuri

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input