158

Curs Managementul activităţilor antifraudă în proiectele finanţate din Fonduri Europene

Durata: 16 ore/ 2 zile

Pretul include:

Suportul de curs in format electronic, masa de pranz, coffee break, diploma interna ProManagement.

Agenda curs:

  1. Cauzele şi condiţiile care favorizează comiterea ileglităţilor în proiectele cu finanţare europeană.

Cunoașterea acestor cauze și condiții crează premisele adoptării unor soluții concrete pentru evitarea manifestării efectelor lor. Dincolo de conștientizare, devine esențială luarea acestora în considerare, în special în proiectele cu grad ridicat de risc operațional sau financiar. Aceste circumstanțe interesează, deopotrivă, atât managerii de proiect, auditorii, cât și personalul din autoritățile de management care activează în acest domeniu.

  1. Metodele de comitere ale fraudei în proiectele cu finanţare europeană.

În această secțiune vor fi prezentate principalele metode faptice și legale prin care se comit fraudele în proiectele cu finanțare europeană, cât și soluții aplicabile pentru evitarea săvârșirii unor astfel de fapte.

  1. Analiza infracţiunilor prevăzute de legea penală în materia proiectelor cu finanţare europeană.

Reglementările penale în material protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene, fac obiectul unei reglementări uniforme în toate statele membre. Analiza infracțiunilor oferă posibilitatea conștientizării unor comportamente culpabile în proiectele cu finanțare europeană și în procedurile subsecvente și evitarea manifestării sau  materializării lor.

  1. Managementul situaţiilor de incompatibilitate şi conflict de interese în proiectele cu finanţare europeană.

Incompatibilitățile și conflictele de interese ce ar putea face obiectul unei investigații într-un proiect cu finanțare europeană vor fi analizate detaliat și vor fi schițate și soluții genereale sau punctuale de evitare a lor. Se va pune accent pe implementarea unor mecanisme de prevenire a situației de incompatibilitate sau conflict de interese , atât la nivelul beneficiarilor de proiecte cu finanțare nerambursabilă, cât și a potențialilor furnizori în acestea.

  1. Prevenirea şi combaterea fraudei în procedurile de achiziţie publică.

Procedurile de achiziție publică constiutuie coloana vertebrală a proiectelor cu finanțare europeană. Sunt în aceeași măsură generatoare de eficiență și neplăceri pentru potențialăă beneficiari. Cunoașterea modalităților în care se manifestă frauda în aceste proceduri devine foarte importantă pentru eficientizarea și sustenabilitatea proiectelor finanțate din bani europeni.

  1. Metode şi tehnici de intervenţie antifraudă la nievlul autorităţilor publice, de management sau al beneficiarilor proiectelor.

Managementul activităților antifraudă în proiectele cu finanțare europeană prezintă o specificitate aparte, atât prin natura operațiunilor de control ex-ante și ex-post. În acest context, prezentarea unor tehnici de intervenție antifraudă este binevenită pentru a putea proba buna credință a beneficiarilor, cât și a managerilor de proiect.

  1. Managementul corectiv şi reactiv în situaţia constatării unor nereguli proiectele cu finanţare europeană.

Identificarea unor situații de neconcordanță între cerințele “finanțatorului” și realitatea faptică conduce adesea la suspendarea finanțării sau la aplicarea unor corecții financiare cu impact direct asupra proiectelor. Instituirea la nivelul beneficiarilor sau al autorităților de control a unor mecanisme de corecție, dublate de cele de reacție timpurie poate conduce la diminuarea impactului negativ pe care neconcordanțele descoperite le-ar putea avea asupra proiectului.

  1. Studii de caz.

Bonus: Un voucher de 10% discount pentru al 2 lea curs achizitionat

Discount de volum:

• 7-8 participanti/ grupa - 5 % discount la pretul de lista

• 9-10 participanti/ grupa - 10 % discount la pretul de lista

• >10 participanti/ grupa - pretul se negociaza

Diploma obtinuta: Certificat Pro Management

RECOMANDARI DIN PARTEA CLIENTILOR

Microsoft-recomandation
Rec-fundatie-excel
Rec-fundatie
Recomandare-Microsoft
rec-bcr
rec-informatica-feroviara
rec-kaufland
rec-ministerul-justitiei
recomandare-acvatot
recomandare-bcr
recomandare-brd
recomandare-cez
recomandare-ejot
recomandare-hydroelectrica
recomandare-infineon
recomandare-ing
recomandare-radix
recomandare-timex
recomandare-umf
recomandare-voluntari

Aplica pentru acest curs

Contact cursuri

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input